Maszynka do miesa zelmer 0815

Wilk do mięsa więc nic innego jak maszyna, będąca do rozdrobnienia i mielenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które proponowane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje wykorzystanie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego mięsa jest dobrze większa niż w gospodarstwie domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do mięsa muszą odpowiadać zapotrzebowaniom przetwórcy.

https://flexa-new.eu/nl/Flexa Plus New - Een effectieve oplossing voor gewrichtsproblemen

Wielki wybór wilków na targu pozwoli na wybór odpowiedniego dania na potrzeby placówki, dzięki obecnemu moment na studium potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na chwilę) oraz nie wymaga wysokiego nakładu wysiłku fizycznego. Wilki mają postać prostą, elementy można szybko zdemontować, co zdecydowanie ułatwia obsługę, proces czyszczenia i utrzymanie czystości, przychodzi na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie urządzenia ze określeni nierdzewnej lub stopów aluminium, doskonała jakość wykonania decyduje o wielkiej sił maszyny. Jak wszystkie urządzenia wprowadzane w przemyśle spożywczym, wilki muszą robić warunki CE zaufania i higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia wkłada się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do zespołu tnącego. Zespół tnący wtłacza ciało w oczka siatki, a wtedy ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest mylone z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i zdobywane dalszym procesom obróbki, w relacji od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W relacji od rodzaju mięsa odnosi się siatki o nowej średnicy oczek oraz noży. Wilki można urządzić w różne akcesoria, które pozwolą np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To znakomite urządzenie, przydatne w dostępnych cenach, stosowane w placówkach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie istnieje na taką skalę jak w licznych zakładach produkcyjnych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów oraz drugich ulepszaczy.